Bij orthomoleculaire therapie wordt gekeken naar de hele mens en het hele systeem. En wordt de oorzaak van het probleem zoveel mogelijk opgezocht. Vanuit de kern van de klacht wordt dan naar oplossingen gekeken. Dit gebeurt door voedings-en leefstijl aanpassingen die op maat zijn. Daarbij gebruiken we ook ondersteunende supplementen als er tekorten zijn of laten we juist dingen weg. Zelf doe ik een aantal bloedtesten middels een vingerprik. Mochten er nog andere onderzoeken nodig zijn dan stuur ik je daarvoor door naar de huisarts of een laboratorium onderzoek. Alles gaat natuurlijk in overleg.
De reguliere zorg werkt veelal met de acute klachten aanpakken met gebruik van medicatie of ziekenhuisbehandelingen. Maar dat lost over het algemeen het echte probleem niet op.
De bedoeling van orthomoleculaire therapie is juist wel om de klachten duurzaam te verbeteren. Uiteindelijk uiten on-balansen in het lichaam en geest zich in aandoeningen en klachten. Welke aangepakt kunnen worden door het lichaam te geven wat het nodig heeft en van daaruit het zelfherstellend vermogen te vergroten om op die manier de gezondheid te verbeteren.t